20.8 C
Ελλάδα
16 Απριλίου 2024
Motorplay.gr
FormulaΑγώνες

Ο Χάμιλτον διεύρυνε το ρεκόρ στην Ίμολα και η Mercedes κατέκτησε και μαθηματικά το 7ο σερί πρωτάθλημα

Νέα ρεκόρ είχαμε την Κυριακή στο γκραν πρι της Imola, όπου η Mercedes εξασφάλισε τον έβδομο διαδοχικό τίτλο κατασκευαστή, αλλά και ο Χάμιλτον πρόσθεσε μερικά ακόμη εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία στο δικό του βιογραφικό της F1. Συγκεκριμένα, πήρε την 72η νίκη για τη Mercedes, ισοφαρίζοντας ένα ακόμα ρεκόρ του Schumi που έχει 72 νίκες με τη Ferrari. Ακόμα, κέρδισε στην 29η διαφορετική πίστα στην καριέρα του στην F1 δημιουργώντας νέο ρεκόρ
και συμπλήρωσε 5.000 γύρους καριέρας στη F1.

Στα του αγώνα, ο Χάμιλτον ηγήθηκε για τη Mercedes σε ένα ακόμα αγώνα κάνοντας και ένα ακόμα 1-2 με τον Μπότας. Οδήγησαν έτσι τη Mercedes στον έβδομο συνεχόμενο τίτλο κατασκευαστών στο Grand Prix της Emilia Romagna. Στην τρίτη θέση του βάθρου βρέθηκε ο Daniel Ricciardo, που βέβαια ήρθε με δραματικό τρόπο λόγω της ατυχίας του Φερστάπεν που του έσκασε το πίσω δεξί ελαστικό και αποχώρησε.

Στην pole position για ένα ακόμα αγώνα ήταν ο Μπότας με δεύτερο το Χάμιλτον και τρίτο τον Verstappen. Μόλις στη 2η στροφή όμως ο Φερστάπεν πέρασε το Βρετανό και ανέβηκε εκείνος 2ος. Στη συνέχεια του αγώνα καθοριστική ήταν η απόφαση της Mercedes να δώσει στον Χάμιλτον ένα μακρύ πρώτο όριο για είσοδο στα πιτ, αφού ευνοήθηκε από την αποχώρηση του Esteban Ocon της Renault στον 29ο γύρο, που είχαμε είσοδο εικονικού αυτοκινήτου ασφάλειας που επέτρεψε στο Χάμιλτον να ξεφύγει από το προβάδισμα που είχε δημιουργήσει. Ο Μπότας με τον Φερστάπεν είχαν ήδη κάνει το πιτ στοπ και τη στιγμή που μπήκε το Virtual Safety Car βρίσκονταν πιο πίσω και εγκλωβίστηκαν.

Μετά, με 12 γύρους να απομείνουν, η αποχώρηση του Verstappen οδήγησε σε ένα πραγματικό Safety Car που έδωσε νέο ενδιαφέρον στην κούρσα. Οι διαφορές εξανεμίστηκαν και ο τελευταίος γύρος ήταν συναρπαστικός. Ο Χάμιλτον με τον Μπότας ξέφυγαν και έκαναν το 1-2, αλλά πίσω τους η μάχη φούντωσε. Ο Ρικιάρντο ήταν ο νικητής και ανέβηκε στο βάθρο με τη Renault (για 2η φορά φέτος) και 4ος ήταν ο Κβίατ με AlphaTauri.
Ο Λεκλέρκ με Ferrari επέστρεψε στην πέμπτη θέση επιβεβαιώνοντας τη σταθερή πορεία των τελευταίων αγώνων και τον ακολούθησε ο Πέρεζ με Racing Point. Το δίδυμο McLaren των Σάινθ και Νόρις πήραν την 7η και 8η θέση και τη δεκάδα έκλεισαν για την Alfa Romeo οι Ράικονεν και Τζιοβινάτζι στην 9η και 10η θέση αντίστοιχα και έδωσαν στην Alfa Romeo τους πρώτους διπλούς πόντους της χρονιάς.

Ένας ακόμα άτυχος παρά τον καλό αγώνα του ήταν ο Γκασλί της AlphaTauri που εγκατέλειψε λόγω διαρροής, αλλά και ο Ράσελ με Williams που δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα για μόλις 10 γύρους. Τον αγώνα τερμάτισαν 15 οδηγοί.

Αποτελέσματα FORMULA 1 EMIRATES GRAN PREMIO DELL’EMILIA ROMAGNA 2020


Related posts

Με 39 συμμετοχές το Rotax Max Challenge Κεντρικής Ελλάδας

motorplayadmin

Νικητές oι Τσουλόφτας – Ηλία στο 18ο Ράλλυ Κορίνθου, το test event για το Ακρόπολις

motorplayadmin

Formula 1: Εκπληκτική νίκη του Verstappen στην Αυστρία

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.