20.7 C
Ελλάδα
16 Απριλίου 2024
Motorplay.gr
AutoΠαρουσιάσεις

Έκανε την 1η του πτήση το πρώτο ιπτάμενο τούρκικο αυτοκίνητο!

Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο της Τουρκίας, το «Τζεζέρι», που αναπτύχθηκε από την εταιρεία του γαμπρού του Τούρκου προέδρου, Baykar, ολοκλήρωσε επιτυχώς τις πρώτες δοκιμαστικές του πτήσεις. Το πρωτότυπο του Cezeri σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από Τούρκους μηχανικούς έχει βάρος 230 κιλά και στις δοκιμαστικές πτήσεις ανέβηκε σε ύψος 10 μέτρων.

Ο διευθυντής της εταιρείας, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, σύζυγος της κόρης Ερντογάν, ανέφερε ότι «σύντομα θα φτιάξουμε και πιο προηγμένα πρωτότυπα και θα πραγματοποιήσουμε επανδρωμένες πτήσεις». Το ιπτάμενο αυτοκίνητο Cezeri το οποίο αναμένεται να φέρει επανάσταση στις αστικές αεροπορικές μεταφορές στο μέλλον, σχεδιάστηκε ώστε να μπορεί να μεταφέρει επιβάτες και φορτία.

Το Cezeri λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια και διαθέτει τρία εφεδρικά έξυπνα συστήματα πτήσης, ενώ θα εξοπλιστεί και με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Ο στόχος είναι να αναπτύσσει ταχύτητα 100 χιλιομέτρων ανά ώρα, να φτάνει σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, να έχει αυτονομία πτήσης 1 ώρα και εμβέλεια 70-80 χιλιόμετρα. Το όνομά του «Τζεζέρι» το αντλεί από τον Άραβα επιστήμονα Cezeri, που έζησε το 1100. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους μηχανικούς του Μεσαίωνα και θεωρείται ότι χρησιμοποίησε το πρώτο ρομπότ στον κόσμο.

Οι Τούρκοι μηχανικοί δήλωσαν ότι έχει ακόμα ατέλειες, αλλά σύντομα θα το βελτιώσουν προκειμένου να μπορεί να μπει σε γραμμή παραγωγής.

Βίντεο με την πτήση του Cezeri:


Related posts

Lamborghini Urus ABT

motorplayadmin

Κυκλοφορούν και τα νέα Audi RS5 Coupé και RS5 Sportback με εντελώς νέο design για γνήσια σπορ οδήγηση

motorplayadmin

Το Audi e-tron GT είναι ηλεκτρικό, Gran Turismo & σπορ και δείχνει το μέλλον

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.