15 C
Ελλάδα
29 Μαρτίου 2024
Motorplay.gr
Τρέχοντα Νέα

Ο Χάμιλτον σε δικό του αγώνα νικητής και στην Μεγάλη Βρετανία

Ένας απίθανος Λιούις Χάμιλτον νίκησε καθαρά με ρεκόρ και ταχύτερο γύρο στο τέλος. Ο Μπότας δεν κατάφερε να τον απειλήσει και έμεινε 2ος με τον Λεκλέρ να τερματίζει 3ος.

Eίδαμε έναν εντυπωσιακό αγώνα, με πολλές μάχες και έντονο συναγωνισμό… από την 3η θέση και πίσω καθώς οι δύο Mercedes ήταν σε δικό τους αγώνα.

Οι Ferrari με την επιλογή να ξεκινήσουν με μαλακά ελαστικά δεν κατάφεραν τίποτε και απλώς έμειναν να παλέψουν με τις Red Bull.

Από την εκκίνηση ο Μπότας έδειχνε ικανός να κρατήσει τον Χάμιλτον πίσω του και έτσι έγινε, μέχρι το αυτοκίνητο ασφαλείας που έβγαλε μια έξοδος του Τζοβινάτσι. Ο Χάμιλτον σε εκείνο το σημείο έβαλε σκληρή γόμα και εξαφανίστηκε μπροστά.

Τεράστιες μάχες είχαμε όμως και πιο πίσω με έναν Φερστάπεν να μάχεται και να περνά τον μαχητικό -στο όριο- Λεκλέρ και να πλησιάζει τον Φέτελ όπου και τελικά τον πέρασε. Ο Γερμανός στην προσπάθεια του να κερδίσει πίσω την θέση, έχασε τα φρένα και έπεσε πίσω από τον Φερστάπεν, με τους δύο να βγαίνουν εκτός πίστας αλλά να συνεχίζουν τον αγώνα! O Φέτελ μπήκε για αλλαγή ελαστικών και αλλαγή εμπρός πτέρυγας και έπεσε πίσω εκτός βαθμών, ενώ όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, πήρε και ποινή 10 δευτερολέπτων.

Η έξοδος των Φερστάπεν και Φέτελ ωστόσο ευνόησε τον Λεκλέρ που κατάφερε να τερματίσει 3ος πίσω από τον Μπότας. Στην 4η θέση ο εξαιρετικός Γκασλί που σιγά σιγά βρίσκει την ταχύτητά του και αρχίζει να φέρνει αποτελέσματα στην Red Bull.

Ο Φερστάπεν μετά την σύγκρουση με τον Φέτελ, δεν χρειάστηκε να πάει στα πιτς και συνέχισε τον αγώνα με πληγωμένο διαχύτη και κατάφερε μια θαυμάσια 5η θέση.

Στην 6η θέση μια McLaren με τον Σάινθ που δείχνει πως όντως το αυτοκίνητο της Βρετανικής εταιρείας είναι γρήγορο. Και στην 7η βρέθηκε ο μαχητής Ρικιάρντο που προσπαθεί υπερβολικά με την Renault και φέρνει αποτελέσματα.

Ο πιο έμπειρος από όλους στο γκριντ, ο Πρωταθλητής Κίμι Ράικονεν έφερε την Alfa Romeo του στην 8η θέση με 9ο τον Κβιάτ της Toro Rosso και 10ο τον Χούλκενμπερκ συμπληρώνοντας την βαθμολογούμενη δεκάδα.

Ο Χάμιλτον ήταν τόσο ξαναμμένος… (το λέω πολιτικά ορθά) που στον τελευταίο γύρο με σκληρά ελαστικά κατάφερε να κάνει ταχύτερο γύρο και ρεκόρ δύο δευτερόλεπτα ταχύτερο από το προηγούμενο!

Αξίζει να σημειώσουμε την εγκατάλειψη και των δύο αυτοκινήτων της Haas μετά από την επαφή που είχαν στον πρώτο γύρο και τις μικρές αλλά σημαντικές ζημιές που έπαθαν.

Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα:


Related posts

Ο Daley Mathison έχασε τη ζωή του

motorplayadmin

Πως θα ξεφύγετε από το δόκανο της τροχαίας αν σας συλλάβουν για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

motorplayadmin

Ο κύβος ερρίφθη!

motorplayadmin

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.